Chutney Toma’Gusto tomaten en gember

Chutney van Toma'Gusto tomaten en gember

Ingrediënten

  • 800 gr Toma’Gusto tomaten fijngesneden (ontdaan van pel en pitjes)
  • 2 chili pepers (zonder zaadlijst)
  • 2 sjalotten
  • 15 gr geschilde gember
  • 2 teentjes look
  • 400 gr rietsuiker
  • 200 ml witte wijn azijn
  • 1 el mosterdzaadjes
  • Peper
  • Zout

Type gerecht

Apero

Bereiding

Doe de chilipepers, sjalotten, gember, look, rietsuiker en witte wijnazijn in een blender en mix tot een gladde pasta.

Giet over in een sauspan en voeg de tomaten en mosterdzaadjes toe.

Laat pruttelen tot je een stroperige geheel bekomt, kruid af met peper en zout. Laat afkoelen voor gebruik.

Deze chutney kan je makkelijk 3 weken bewaren in een afgesloten potje in de koeling.

Gerecht gemaakt door Pieter Coomans (restaurant Wingerd)