Boeketje tomatentulpjes met Toma’Rito

Boeketje tomatentulpjes met Toma'Rito

Ingrediënten

  • 250 g Toma’Rito tomaatjes
  • 200 g roomkaas
  • 1 el bieslook versnipperd
  • 1 el peterselie versnipperd
  • 6 plakjes gedroogde ham
  • 20 stengeltjes bieslook
  • Peper en zout

Type gerecht

Apero

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Leg de plakjes ham op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat een 10 à 15 minuutjes krokant bakken in de oven. Laat afkoelen.
  • Doe de afgekoelde ham in de blender en maal helemaal fijn.
  • Klop met een lepel de roomkaas wat op en voeg de fijngemalen droge ham, de peterselie en de bieslook toe. Kruiden naar smaak met grove peper en zout.
  • Maak een inkeping in kruisvorm bovenaan elk Toma’Rito tomaatje, zodat het een beetje openstaat.
  • Doe het roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit voorzichtig de vulling in de openstaande tomaatjes, tot je het effect van een tulpje bekomt.
  • Schik de tomatentulpjes mooi op een bordje.
  • Leg bij elk tulpje een stengeltje bieslook tot je een mooi boeketje hebt

Gerecht gemaakt door @maison_madelise