
Aperitiefkerstboompjes met Toma’Chef tomaatjes

Ingrediënten
- 2 grote tortillavellen
- 4 eetlepels roomkaas
- 1 eetlepel pesto
- 6 fijne plakken ham
- 6 kleine Toma’Chef tomaatjes in verschillende kleurtjes
- Leuke houten prikkers van ongeveer 10 cm
Type gerecht

Apero
Bereiding
- Verwarm de tortilla’s eerst kort in de microgolfoven, zoals aangegeven op de verpakking. Ook als je deze voor een koude hapje wil gebruiken.
- Meng de pesto onder de roomkaas.
- Besmeer een tortilla met de helft van het pesto-kaasmengsel.
- Schik er de plakken ham op.
- Besmeer de tweede tortilla met de rest van het pesto-kaasmengsel en leg mooi met het kaasmengsel aan de binnenkant, op de ham. Druk goed aan.
- Snijd met een scherp mesje (of een hele goeie keukenschaar) de tortilla in “linten” van anderhalve centimeter dik.
- De zijkantjes zijn te kort om boompjes van te maken, smul die meteen op of rol deze gewoon op en zet vast met een prikker.
- Prik een Toma’Chef tomaatje op elke prikker en schuif het door tot bovenaan
- Maak een zigzagbeweging met elk tortillalint, tot je de vorm van een kerstboompje bekomt en steek er een prikker door, zodat het Toma’Chef tomaatje de piek van de kerstboom wordt.
Tip: Werk af met wat eetbare golden dust voor een feestelijke toets!
Recept gemaakt door @maison_madelise