Over stoffels

We gaan voor 100% smaak, 100% natuurlijk, 100% Stoffels!

Tomatenkwekerij Stoffels bestaat al meer dan twintig jaar en evolueerde in die tijd naar een van de meest moderne tomatenbedrijven in België. We telen momenteel op 30 ha, waarvan de helft belichte teelt, en zijn een bedrijf met een duidelijk en identificeerbaar profiel. De afgelopen jaren is voortdurend gekozen om op een innovatieve manier te gaan voor de duurzame teelt van tomaten. Met veel passie en overgave proberen wij dagelijks onze grenzen te verleggen, nieuwe standaarden te creëren en de huidige standaarden te verbeteren. Onze kernprioriteiten, originaliteit en innovatie zijn onherroepelijk terug te vinden in ons DNA.

WAARDEN

Smaak

Alles staat of valt met de smaak! Een lekker product geeft nu eenmaal de meeste kans op een herhalingsaankoop. Het Stoffels smaakteam zoekt daarom steeds nauwgezet naar nieuwe variëteiten voor het samenstellen van een uniek assortiment. De rassen worden geselecteerd op basis van onberispelijke kwaliteit, unieke smaak en smaakvastheid. Naast ons gamma voor de smaakbewuste consument zoeken we ook voor de Chef kok naar bijzondere tomatenvariëteiten waarmee ze  zich kunnen onderscheiden

icon box image

Elke tomaat zijn gebruiksmoment & doelgroep

click the edit button to change this text.

De juiste rassenkeuze is daarom erg belangrijk. Meermaals per jaar trekt het smaakteam op onderzoek uit. Nieuwe variëteiten en nieuw trends worden in de kassen uitvoerig uitgetest: productiecapaciteit, resistenties en houdbaarheid worden in kaart gebracht.

Smaak blijft het meest doorslaggevende argument om een ras te behouden. Een tomaat moet lekker zijn! Daarom worden onze tomaten ook pas geoogst wanneer ze volledig gerijpt zijn aan de plant.


Kwaliteit: voedselveiligheid

Het eindproduct moet van een onberispelijke kwaliteit zijn! Interne kwaliteitscontroles van het product en de presentatie ervan in de verpakking dragen bij tot de hoogstaande kwaliteit van onze  producten. De korte keten tussen producent en de consument zorgt voor een extreem vers product in het winkelschap. Al onze producten en processen voldoen aan gecertificeerde kwaliteitsborging. Voedselveiligheid is steeds gegarandeerd

icon box image

Pick the best! Super vers en gerijpt.

click the edit button to change this text.

Door onze zorgvuldige rassenkeuzes en het steeds zeer vers aanleveren van onze tomaten garanderen we een langdurige stabiliteit in smaak en uitzicht. Ons geheim: zeer kort op de bal spelen en pas oogsten na bestelling!
Al onze producten en processen voldoen aan gecertificeerde kwaliteitsborging. Voedselveiligheid is steeds gegarandeerd.
De Vegaplan Standaard is een lastenboek dat de kwaliteit van plantaardige producten verzekert. De Vegaplan Standaard geldt als waarborg voor voedselveiligheid, traceerbaarheid, technologische kwaliteit en duurzaamheid.
Global G.A.P. is de internationale erkende standaard voor landbouwproductie. Deze standaard heeft betrekking op

voedselveiligheid, traceerbaarheid, het milieu, het welzijn op de werkvloer en duurzaamheid. De IFS Food standaard waarborgt voedselveiligheid, kwaliteit van processen en de producten. Het QS – keurmerk staat voor gecertificeerde kwaliteitsborging van vers voedsel – van productiebedrijf tot de retail.
GRASP staat voor Global G.A.P. risico – analyse op sociale praktijken. Dit met specifieke aspecten op gebeid van werknemers gezondheid, arbeidsveiligheid en welzijn. Stoffels is ook lid van Sedex, dat zich het verbeteren van het ethisch en verantwoord ondernemen in de wereldwijde voedingsketen tot doel stelt.


Innovatie

Bij Stoffels is het onze missie om klanten en partners te inspireren met waardevolle innovaties.
Niet alleen in de keuze van nieuwe tomatenvariëteiten, maar ook in de ontwikkeling van verpakkingen en marketingconcepten is originaliteit het streven. In onze nieuwe Toma’lijn vind je sterke merken die we naadloos kunnen linken aan het overkoepelend Stoffels brand. Met de ontwikkeling van de Automato lossen we een aantal vraagstukken op voor de retail en geven we tegelijk de consument een unieke winkelervaring!

icon box image

Productinnovatie

Productinnovatie is belangrijk. Het zoeken naar nieuwe rassen en Verkoop concepten is een van de kerntaken geworden binnen het bedrijf. Een tomaat is niet zomaar een tomaat, maar een vrucht die zich in verschillende vormen, formaten en kleuren laat smaken!
We zoeken steeds naar rassen waarvoor we kunnen beschikken over exclusiviteit. Deze tomatenrassen worden in België uitsluitend bij ons gekweekt. Dit verhoogt de marketingmogelijkheden en maakt afspraken met retail makkelijk.

icon box image

Pionier in innovatie

Steeds op zoek naar nieuwe trends! Met de eindconsument reeds in gedachte worden verpakkingen gecreëerd met een duidelijk verkoopsconcept. Een goed gekozen verpakking suggereert meteen de gebruiksmogelijkheden.


Stoffels Tomaten presenteert:  “Automato”

Zelfbediening in supermarkten en groentezaken wint sterk aan populariteit. De Automato zorgt  ervoor dat klanten op een speelse en hygiënische manier zelf kunnen kiezen hoeveel kerstomaten ze van welke kleur willen meenemen naar huis.  De kleurrijke uitstalling van de tomaten en de keuzemogelijkheid zorgt voor een grote aantrekkingskracht op jong en oud!

> lees meer

Respect

Stoffels heeft een hart voor mensen en een hart voor het milieu. In duurzaam omgaan met energie is Stoffels een van de pioniers. Maar ook op vlak van zuinig omspringen met water, gewasbescherming en bemesting heeft dit bedrijf steeds het voortouw genomen. We gaan met respect om met personeel, klanten en consumenten. Alleen dan slagen we erin een volwaardig duurzaam product in de winkel te krijgen.

icon box image

Minder beschermingsproducten en meststoffen

Wij achten respect voor de natuur noodzakelijk. Daarom wordt er maximaal gebruik gemaakt van biologische middelen om schimmels of insecten te bestrijden. Al onze producten zijn ready to eat, dit wil zeggen dat ze ongewassen opgegeten kunnen worden. Bij Stoffels hebben we de ambitie om residuvrij te werken.

icon box image

Waterverbruik verminderen

Onze serre vangt het regenwater maximaal op. Door de 100% recyclage van het drainwater is er geen verlies naar waterlopen of de natuur.

icon box image

Diversiteit & kansen medewerkers

Personeel is het menselijk kapitaal van een bedrijf. Met een goed personeelsbeleid staat of valt het succes van een onderneming. In ons bedrijf wordt extra geïnvesteerd in het coachen, opleiden en begeleiden van het personeel. Dit resulteert in een gemotiveerd personeelskader met de nodige aandacht voor de diversiteit van elk individu. Stoffels is een erkend invoegbedrijf. Daarmee verklaren we ons bereid kansengroepen een duurzame tewerkstelling te garanderen.

icon box image

Organisch afval hergebruiken

Afval wordt terug omgezet naar grondstof volgens het “cradle to cradle” principe. Het groeimedium voor de teelt is kokos, een restproduct van de kokosteelt. Dit wordt nadien weer verwerkt in de boomkwekerij. Alle gewasresten worden gecomposteerd en ook de gebruikte verpakkingen zijn steeds recycleerbaar.

icon box image

Warmte recuperatie

Een warmte-krachtkoppeling levert de energie voor het verwarmen van de serre. Gasmotoren worden gekoeld met water en daarmee verwarmen we de serre. De vrijgekomen rookgassen worden gereinigd. De CO2 uitstoot wordt benut door de planten en omgezet in zuurstof. De opgewekte elektriciteit leveren we terug aan het net.

icon box image

Join us reduce plastic

We trachten plastic te vermijden en zetten in op biobased grondstoffen voor onze verpakkingsmaterialen. Daarnaast focussen we eveneens op een duidelijk end-of-life verhaal. Volgens ons reduce-reuse-recycle principe moet een verpakking duidelijk recycleerbaar of composteerbaar zijn. Om deze boodschap kracht bij te zetten gaan we actief op  zoek naar erkende certificaten.