Stoffels Tomaten sluit partnership voor internationale groei

Stoffels Tomaten sluit partnership voor internationale groei
05/07/2017 getthingsdone

Stoffels Tomaten sluit partnership voor internationale groei

Door middel van een langetermijnpartnership met Invale en BNP Paribas Fortis Private Equity haalt de grootste onafhankelijke tomatenproducent van België de nodige kennis en middelen in huis voor een nieuwe expansiefase.

Tomatenbedrijf Stoffels groeide in 20 jaar tijd uit tot de grootste onafhankelijke tomatenproducent en -handelaar in België. Stoffels Tomaten kweekt, verpakt en verhandelt met een gedreven team allerhande smaaktomaten van een onberispelijke kwaliteit, geproduceerd met respect voor de natuur en inspelend op de huidige maatschappelijke gevoeligheid voor gezond en gemakkelijk eten.

Ondertussen telt het bedrijf meer dan 200 personeelsleden die samen zorgen voor een omzet van 30 miljoen euro met afzet in 15 hoofdzakelijk Europese landen.

Om een verdere internationale groei en professionalisering van de onderneming te realiseren, onderzocht het bedrijf afgelopen jaar verschillende mogelijkheden. Er werd gekeken naar een partner met langetermijnengagement die naast financiële middelen ook de nodige M&A-kennis kon aanbrengen om het bedrijf in het proces van Europese consolidatie te laten meespelen. De keuze viel op een partnership met twee langetermijninvesteerders.

De Antwerpse investeringsmaatschappij Invale allieerde zich met BNP Paribas Fortis Private Equity en beiden stapten op 12 januari 2018, elk als minderheidsaandeelhouder, mee in het bedrijf. Hiermee ondersteunt Invale samen met BNP Paribas Fortis Private Equity de toekomstige investerings- en expansieplannen van de Kempische tomatenteler en leverancier van onder andere Colruyt, Carrefour, Albert Heijn, Makro en Metro… die geleidelijk aan Europa lijkt te veroveren.

Bart Deckers, Investment Director, Invale: “We hebben veel bewondering voor het groeitraject dat Stoffels de voorbije jaren heeft afgelegd. Het bedrijf is vandaag marktleider in het segment van de specialty tomaten en is een voortrekker op het vlak van innovatie en nieuwe ontwikkelingen. Wij geloven sterk in het toekomstpotentieel van het bedrijf en kijken ernaar uit om samen met de familie Stoffels de verdere groei van het bedrijf vorm te geven.” 

De relatie tussen Stoffels en BNP Paribas Fortis gaat terug tot 1994, waarbij de bank als huisbankier het bedrijf en de familie Stoffels al steunde in de uitbouw van de activiteiten. Thomas Ternest, Investment Director, BNP Paribas Fortis Private Equity: “Deze investering illustreert perfect onze strategie van langetermijnpartnerships met zowel ondernemers als andere investeringsmaatschappijen.”

Paul Stoffels: “De gedeelde visie achter deze beslissing zal ons toelaten de activiteiten van het bedrijf uit te breiden met aandacht voor de onafwendbare consolidatieprocessen binnen de tuinbouwsector. Operationeel zal er niets veranderen en wordt continuïteit aan al onze klanten gegarandeerd.”

Over Invale

Invale is een private investeringsmaatschappij die groei- of vervangingskapitaal verschaft aan Belgische KMO’s. Het fonds neemt participaties, alleen of samen met gelijkgestemde co-investeerders, in bedrijven met bewezen businessmodel en heeft een lange-termijn investeringshorizon. Invale is een actieve, hands-on investeerder en wil een echte partner zijn voor het management van de dochterbedrijven in de uitwerking en implementatie van de bedrijfsstrategie en het creëren van rendabele groei.

Over BNP Paribas Fortis Private Equity

BNP Paribas Fortis Private Equity, de risicokapitaalvennootschap van BNP Paribas Fortis, is al sinds de jaren 80 actief op de private equity markt in België. BNP Paribas Fortis Private Equity neemt minderheidsparticipaties en verschaft mezzaninefinanciering aan groeiende middelgrote ondernemingen. Belgische participaties van BNP Paribas Fortis Private Equity zijn onder meer Studio 100, Novy, Mifratel, Het Anker en Point Chaud. BNP Paribas Fortis Private Equity beheert ook een portfolio van buy-out en venture capital fondsen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*